Hellittämätön väkivalta jatkuu Nigeriassa

Nigeriassa fulani-paimentolaisten väkivaltaiset hyökkäykset ovat jatkuneet hellittämättä, vaikka myös Nigeriassa koronapandemia on johtanut liikkumisrajoituksiin.

Huhtikuun 12. päivä perhe ja ystävät olivat kokoontuneet juhlimaan häitä Tegina Kataban kylässä, kun fulanit hyökkäsivät. Hääpari ja joitakin vieraita siepattiin, eikä heidän kohtalostaan toistaiseksi ole tietoa.

Kaksi päivää myöhemmin fulanit hyökkäsivät Huran kylään lähellä Plateaun osavaltion pääkaupunkia Josia. Hyökkäyksessä kuoli kolme pientä lasta sekä kuusi muuta kyläläistä, heidän joukossaan raskaana ollut nainen, joka liukastui yrittäessään paeta. Kylään hyökätessään fulanit huusivat “Allahu akbar! Tulkaa ulos, tulkaa ulos!” kyläläisten pyrkiessä pakoon.

Huhtikuun 19. päivänä ainakin 36 kotia tuhottiin ja neljä kristittyä surmattiin, kun noin 100 fulania hyökkäsi Unguwan Magajin kylään. Henkiin jääneiden mukaan hyökkääjät ampuivat pakenevien kyläläisten perään sattumanvaraisesti.

Kolme päivää myöhemmin hyökättiin Atangin kylään. Hyökkääjät tunkeutuivat kyläpäällikön pojan, seurakunnan vanhimman Iliya Agiyan kotiin ja veivät hänet aseella uhaten mukanaan. Seuraavana päivänä hyökättiin Kujenin kylään. Nainen ja lapsi loukkaantuivat tässä hyökkäyksessä ja noin 25 taloa poltettiin, myös kylän kirkko.

Marttyyrien Äänen yhteistyökumppani Plateaun osavaltiossa kertoo, että kahta iäkästä nigerialaista evankelistaa sekä kahta nuorta ammuttiin 5. toukokuuta. Evankelistakaksikko oli töissä lähetyskoulussa sekä sen yhteydessä olevassa sisäoppilaitoksessa. He myös auttoivat paikallista fulani-yhteisöä tarjoamalla koulutusta ja terveydenhoitoa. Uskotaan, että hyökkääjät eivät olleet paikallisia asukkaita. Kiitos Jumalalle, kukaan ammutuista ei kuollut ja he ovat saamassa hoitoa vammoihinsa.

”Meidät on lähetetty ulos kuin lampaat, mutta meillä on evankeliumi, jonka vuoksi kannattaa elää ja jonka vuoksi kannattaa kuolla. Sitä evankeliumia ei voi polttaa eikä tuhota”, sanoo Josin arkkipiispa Benjamin Kwashi.

Lähteet: Morning Star News, Christian Post, Marttyyrien Äänen yhteistyökumppanit

Kuuntele tästä ohjelmiamme Nigeriasta