Mehfri

Mehfri oli 21-vuotias, kun hän ilmoittautui opiskelemaan indonesialaisessa raamattukoulussa. Hän ei tosin aikonut opiskella Raamattua. Mehfri oli syntynyt kristittyyn perheeseen, mutta ilmoittautui kouluun ainoastaan pakoillakseen häntä huumeiden myynnistä jahtaavia poliiseja.

Kului muutama kuukausi, ja kolme vuotta kokaiinia ja ekstaasia myynyt Mehfri pidätettiin. Eräänä päivänä Mehfrin luona aina perjantaisin vieraillut pastori antoi hänelle Raamatun. Hän alkoi lukea sitä, ja hänen mieleensä palasivat muutamat raamattukoulussa kuullut luennot. Opetus Jumalan rakkaudesta puhutteli häntä, ja hänen sydämensä pehmeni Herralle.

”Luin roomalaiskirjeen 10:ttä lukua, ja silloin tunnustin Jeesuksen Herrakseni”, hän sanoi. Kolme viikkoa myöhemmin hänen isänsä, joka oli aina kamppaillut taloudellisten vaikeuksien kanssa, sai koottua rahat Mehfrin vapautumiseksi takuita vastaan. Vapauduttuaan hän päätti palata raamattukouluun, mutta tällä kertaa todella opiskellakseen Jumalan Sanaa.

”Halusin tulla ihmiseksi, jonka Jumala haluaisi lähettää viemään evankeliumia”, Mehfri muistelee.

Mehfri opiskeli kaksi vuotta ja valmistui työhön Filippiineille, Mindanaolle. Filippiinien eteläosassa sijaitseva Mindanaon saari tunnetaan ääri-islamistien tukikohtana ja vaikeana alueena kertoa evankeliumia. Islamistit ovat paikoitellen vallassa Mindanaolla, ja hyökkäyksiä kristittyjä vastaan tapahtuu. ”Kovin monet eivät halua mennä sinne”, Mehfri selittää.

Mindanaolla hän liittyi oitis kolmesta perheestä koostuvaan kotiseurakuntaan. He huolehtivat ja tukivat toisiaan sekä evankelioivat naapureitaan. “He eivät olleet rikkaita ihmisiä”, Mehfri muistelee. ”He olivat maanviljelijöitä ja kalastajia. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olin siellä, Jumala oli kanssani ja antoi kaiken tarvittavan. Tunsin jatkuvasti Jumalan läsnäolon.”

Mefhrin sydämessä paloi halu evankelioida. Raamattukoulusta valmistuttuaan hän muutti Mindanaon saarelle Filippiineille, sillä hän tiesi sen olevan evankeliumille vaikeaa aluetta, ja etteivät monetkaan halunneet mennä sinne.

Mindanaolta Mehfri muutti takaisin Indonesiaan, Borneon saarelle, opiskellakseen toisessa raamattukoulussa. Siellä hän pureutui syvemmälle Raamattuun ja keskittyi erityisesti evankeliointiin. Hän tiesi, että hänen olisi tunnettava Raamattu paremmin voidakseen evankelioida islamilaisilla alueilla.

Perjantaisin ja lauantaisin raamattukoululaiset evankelioivat paikallisia muslimeja. ”Kerroin evankeliumin monille muslimeille ja kastoin heidät”, hän sanoo. Muistaen, miten Jumala oli muuttanut hänen ennen rikollisen elämänsä todistukseksi Jumalan voimasta, Mehfri sanoi itkevänsä usein kiitollisuudesta kastaessaan uusia uskovia. ”Ajattelin sitä, mitä minun elämässäni oli tapahtunut. Kuinka kauniit ovat ne jalat, jotka tuovat sen sanoman?”

Mehfri ystävystyi islamilaisen koulun opiskelijoiden kanssa. Hän käynnisti jopa huumeidenvastaisen ryhmän auttaakseen heitä välttämään ne tuhoisat ansat, joiden vangiksi hän itse oli aiemmin jäänyt. Huumeiden vaaroista puhuessaan hän kertoi myös hienovaraisesti Kristuksesta ja Hänen kauttaan saatavasta pelastuksesta.

Muutama kuukausi myöhemmin eräs opiskelija pyysi Mehfriltä apua. Hän sanoi ystävänsä haluavan kuulla enemmän “armosta”. Mehfri suostui tapaamiseen ja seurasi nuorta miestä sekä kolmea hänen ystäväänsä hautausmaalle, jossa heidän oli määrä tavata kyseinen ystävä. Perille saavuttuaan heitä oli odottamassa kolme miestä. Iskuja alkoi sadella ja Mehfrin mielessä kävi taistella vastaan. Hän ajatteli sen kuitenkin olevan vahingollista kristilliselle todistukselleen, joten hän pakeni henkensä edestä.

Verta valui Mehfrin suusta, kun hän hakeutui turvaan läheiseen rukoushuoneeseen. Siellä hän sai apua ja hänet saatettiin takaisin raamattukouluun. Seuraavan puoli vuotta hän vietti mahdollisimman tiiviisti koulussa, opintoihinsa keskittyen.

Pian valmistumisensa jälkeen Mefri sai töitä vedensuodattimien myyjänä, ja hän meni naimisiin koulussa tutustumansa naisen kanssa. Kaksi vuotta sitten heille syntyi lapsi. Pariskunta evankelioi yhdessä muslimikylissä.

Mehfri ystävystyi muslimilapsille tarkoitetun alakoulun opettajan kanssa. Seuraavien kolmen kuukauden ajan he tapasivat kaksi tai kolme kertaa viikossa keskustellakseen Jeesuksesta ja Koraanista, ja opettaja tuli uskoon. Hän kertoi innoissaan lapsille mitä oli oppinut, kunnes johtaja määräsi hänet lopettamaan. Sen jälkeen opettaja keskittyi tutkimaan Raamattua ja evankelioimaan omaa perhettään.

Mehfrin vieraillessa seuraavan kerran opettajan luona, opettajan poika oli häntä vastassa. Ennen kuin Mehfri ehti alas moottoripyöränsä selästä, poika kysyi: “Oletko sinä se, joka antoi isälleni Raamatun?” Mehfri vastasi myöntävästi, ja yhtäkkiä takaapäin hyökkäsi kolme kepein varustautunutta miestä. Yksi lyönneistä vahingoitti hänen oikeaa silmäänsä. Mehfri pakeni nopeasti paikalta moottoripyörällään.

Uhkaukset pahenivat, ja Mehfri muutti perheensä kanssa toisaalle Indonesiassa. Sen jälkeen hän on johtanut kymmenen ihmistä Kristukselle ja kastanut heistä kuusi.

Mehfri sanoo hyväksyvänsä vainon osana vaellustaan Jeesuksen kanssa, joka ensin kärsi vainoa meidän tähtemme. ”Jeesus on esimerkkimme”, hän sanoi. ”Meidän on seurattava Jeesusta. Emme tiedä tulevasta, mutta meidän on kohdattava se. Olemme valmiita kohtaamaan lisää vainoa.”

Tule mukaan varustamaan eturintaman evankelistoja Indonesiassa. Lue alta kampanjastamme.