Kiina – Ristien poisto jatkuu

The cross on a Christian church in Lishui, Zhejiang was removed on April 23. Photo China Aid

Lishuissa, Zhejiangissa sijaitsevan kirkon risti poistettiin 23. huhtikuuta. Kuva: China Aid

Zhejiangin provinssin viranomaiset ovat jatkaneet sekä rekisteröimättömien että rekisteröityjen protestanttisten ja katolisten kirkkojen vainoa poistamalla 23. huhtikuuta ristin protestanttisen kirkon katolta Lishuin kaupungissa.

Paikallisten raporttien mukaan yli 100 poliisia ja purkutöiden asiantuntijaa lähetettiin kirkkoon kello kolmelta aamuyöllä 23. huhtikuuta. Paikallinen kristitty kertoi China Aid –järjestölle, että monet seurakuntalaiset seisoivat asiasta kuultuaan kirkon ulkopuolella rukoilemassa. Aamuviiteen mennessä risti oli poistettu.

Huhtikuussa Zhejiangissa poistettiin ristit myös kolmen muun kirkon katolta. Tämä siitä huolimatta, että viranomaiset ovat sanoneet, että kampanja ristien poistamiseksi on jo päättynyt.

– China Aid Association

1 reply
  1. Marttyyrien Aani
    Marttyyrien Aani says:

    Juuri tulleen tiedon mukaan Lishuin kaupungissa on lauantaina 2. toukokuuta poistettu risti kaikkiaan 12 katolisen ja protestanttisen kirkon katolta. Kaikki kohteena olleet kirkot sijaitsivat Wenxin kaupunginosassa. Tuhansia sotilaspoliiseja oli mobilisoitu turvaamaan ristien poistoa.

Comments are closed.