Kiinassa vangittu pastori siirretty vankilaan, perhe valvonnassa

Wang Yi ja Jiang Rong. Kuva: China Aid

Ankarasti vainotun Early Rain -seurakunnan pastori, yhdeksäksi vuodeksi vankilaan tuomittu Wang Yi, on siirretty Chengdun pidätyskeskuksesta vankilaan. Edes hänen perheensä ei kuitenkaan tiedä, mihin vankilaan hänet on viety.

Wangin vanhemmat eivät ole saaneet tavata poikaansa, vaikka Kiinassa vallitsevien sääntöjen mukaan vankilaan siirrettyjen perheillä on oikeus hakea vierailulupaa.

Koronapandemian myötä Kiinassa siirryttiin henkilökohtaisista tapaamisista virtuaalitapaamisiin. Wangin vanhemmat eivät kuitenkaan ole saaneet lupaa siihenkään.

Pastori Wang Yi tuomittiin viime tapaninpäivänä yhdeksäksi vuodeksi vankilaan ”valtion vallan heikentämisestä” sekä ”laittomasta liiketoiminnasta”.

Pastorin vaimo Jiang Rong ja poika Shuya Wang ovat olleet siitä lähtien tarkkailun alla. Kukaan ei tällä hetkellä tiedä missä he asuvat, sillä heitä on estetty olemassa yhteydessä muihin. Wangin vanhempia puolestaan on tarkkailtu tiiviisti kotonaan siitä lähtien, kun ratsia seurakuntaan suoritettiin joulukuussa 2018. He eivät saa liikkua vapaasti, heidän on mahdollista ulkoilla ainoastaan omalla asuinalueellaan.

Wangin vanhemmat saavat tavata Jiang Rongin ja Shuyan kerran kuukaudessa, heille osoitettujen vartijoiden läsnä ollessa. Wangin äiti kaipaa kovasti poikaansa ja toivoo pääsevänsä tapaamaan tätä pian vankilaan. Hän toivoo myös, että hän saisi miehensä kanssa elää pian rauhassa, ilman jatkuvaa tarkkailua.

Lähde: China Aid

Kuuntele tästä ohjelma Early Rain -seurakunnan vaiheista