Nigeria – Rukouspyyntö evankelistan ja uskovan puolesta

Fulani-muslimiperheeseen kuuluvasta Fatimasta tuli salainen uskova evankelista-Ibrahimin kerrottua hänelle Jeesuksesta.

Fatima oli 17-vuotias, kun vanhemmat ilmoittivat, että koulunkäynti saa jäädä. He olivat järjestäneet hänelle avioliiton paljon vanhemman miehen kanssa. Fatima kieltäytyi avioliitosta sanoen, että hän halusi seurata Jeesusta eikä mies hyväksyisi sitä. Vanhemmat raivostuivat. Fatimalle annettiin vaihtoehdoksi mennä naimisiin tai tulla tapetuksi.

Fatima karkasi kotoa ja anoi Ibrahimilta apua. Ibrahim vei hänet pastorin luo, joka toimitti hänet Marttyyrien Äänen tukemaan turvataloon. Fatima asui turvakodissa useiden kuukausien ajan.

Fatiman vanhemmat arvasivat pian, että Ibrahim oli auttanut tytärtä pakenemaan ja ottivat yhteyttä paikalliseen Ihmisoikeuskomissioon, vaatien Ibrahimia pidätettäväksi ihmiskaupasta. Fatimaa auttanut pastori kuuli pidätyksestä ja pyysi Fatimaa todistamaan Ibrahimin puolesta.

Komissio vakuutti Fatimalle, että koska hän oli nyt 18-vuotias, hänen todistuksensa myötä Ibrahim pääsisi vapaaksi.

Kaikki komission jäsenet ovat muslimeja, paikallisten heimojen tehtäväänsä nimittämiä. Kun Fatima ilmoittautui komissiolle, hänet luovutettiinkin vanhemmilleen.

Ibrahimin oikeudenkäynti pidettiin ilman Fatiman todistusta. Se kesti alle tunnin, jonka päätteeksi hänet todettiin syylliseksi ihmiskauppaan ja tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankilaan. Ibrahim on tällä hetkellä vangittuna Maidugurissa ja Fatima puolestaan vankina vanhempiensa luona.

Anna Herra Ibrahimille ja Fatimalle Sinun rauhasi ja vapautesi ulkonaisista olosuhteista huolimatta. Vahvista heitä Hengelläsi pysymään rohkeina uskossaan ja anna heidän tuntea Sinun läsnäolosi joka hetki. Rohkaise heitä Sanallasi, jonka lupaukset pitävät ja pysyvät muuttumattomina eivätkä petä koskaan.

Rukousaiheet saat pdf:nä tästä.

Kuuntele ja katso tästä ohjelmiamme Nigeriasta